📝Wetenschappelijk artikel: “Lage kosten 3D printen van metalen met behulp van geladen polymeer korrels”.

  • Berichtcategorie:Nieuws

gepubliceerd door het team van de Centrale Lille als onderdeel van het onderzoek van het FabricAr3v project – Towards metal additive manufacturing for all

✒co-geschreven door : #VincentMartin Jean-Francois WitzFrĂ©dĂ©ric Gillon Denis Najjar #PhilippeQuaegebeur Abdelkader BENABOU Michel HECQUET Emmanuel BERTÉ François Lesaffre #MatthieuMeesdam Delphine AUZENE

Vandaag de dag wordt de additieve produktie van metaal meestal uitgevoerd met dure en complexe gereedschappen die de gebruiker slechts beperkte controle en geen mogelijkheid tot wijziging bieden. Om het printen van metalen onderdelen toegankelijker te maken voor kleine structuren, maar ook meer geschikt voor academisch onderzoek, is het gebruik van een mengsel van thermoplastisch polymeer en metaalpoeder een goede oplossing, aangezien er al veel korrelige grondstoffen bestaan voor het spuitgieten van metaal. Om het vormingsproces uit te voeren, wordt de 3D-printtechnologie met gesmolten korrels (Fused Granular Fabrication) toegepast, waarbij gebruik wordt gemaakt van een grondstof in de vorm van korrels die rechtstreeks in de printkop worden gebracht.

Deze goedkopere oplossing is hier geĂŻmplementeerd door een middenklasse printer, de Tool Changer van E3D, aan te passen en de hardware en software aan te passen om een compacte pellet-extruder te monteren, die ook op de markt verkrijgbaar is. Het polymeergedeelte in het groene gedeelte kan dan worden verwijderd om de warmtebehandelingen uit te voeren die het poeder door sinteren zullen verdichten en een dicht, volledig metalen voorwerp zullen opleveren.”

Om het volledige artikel te lezen 👉https://www.hardware-x.com/article/S2468-0672(22)00037-2/fulltext